Loading
https://www.jcmuts.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/sliders.banner_ipad_maart2013gk-is-693.jpglink
https://www.jcmuts.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/sliders.Cursus_creatief_schrijven_baarngk-is-693.jpglink
https://www.jcmuts.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/sliders.banner_seo_maart2013gk-is-693.jpglink
https://www.jcmuts.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/sliders.banner_tekstschrijver_baarngk-is-693.pnglink
https://www.jcmuts.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/sliders.banner_facebook_maart2013gk-is-693.jpglink
https://www.jcmuts.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/sliders.Tekstschrijver_SEO_teksten_scriptschrijver_Webteksten_SEO_Webtekstengk-is-693.jpglink
https://www.jcmuts.nl/modules/mod_image_show_gk4/cache/sliders.Scenarioschrijver_scriptschrijver_J_C_Mutsgk-is-693.jpglink
«
»

Het ontstaan van de tekstschrijver voor uw tekst

Het schrijven van teksten voor opdrachtgevers komt niet vanuit een blanco verleden. Een tien jaar geleden begon ik met creatief schrijven. Dit was deels een uitlaatklep, deels een zoektocht naar creativiteit. Gedichten en korte verhalen stonden centraal in deze periode. Ik plaatste mijn schrijfwerk online, waar het wekelijks werd gelezen door een vrijwillige jury.

Van site-collega’s ontving ik tips en ontwikkelde ik mij steeds meer als schrijver. Mijn technieken werden beter en ik groeide naar een schrijfstijl toe die ik met recht ‘eigen’ kon noemen. De reacties van andere amateurschrijvers werden kritischer en zo groeide ik verder tot ik de tip kreeg om mijn schrijfwerk te bundelen en op te sturen naar een uitgever. Mijn gedichtenbundel Morgen word ik groot werd in 2008 uitgegeven. 

Naast het schrijven van gedichten ben ik mij meer gaan richten op diensten voor vrienden en kennissen. Een webtekst hier, een sollicitatiebrief daar, tot het begon door te dringen. Tekstschrijven, daar moet ik meer mee doen! Tot en met het jaar 2010 was ik nog altijd bezig als liefhebber en hobbyist. Mijn schrijfwerk voor kennissen, werd werk voor klanten en mijn klantenkring verbreedde. Voor de werkzaamheden en onkosten kreeg ik ter compensatie een vergoeding. Dit werkte zo prettig dat ik geadviseerd werd om een nieuwe stap te maken. Zodoende is de ondernemer en onderneming Tekstschrijver Jeroen C. Muts ontstaan. 

Naast het tekstschrijven was ik die tijd ook nog actief in het amateurtheater via mijn hobby als toneelspeler bij de plaatselijke toneelgroep. Daar ondervond ik naast het spelen, een grote interesse naar het schrijven van theater. Ik besloot eens mijzelf te wagen aan een eenakter; een kort toneelstuk van 20 minuten. Dankzij bevriende regisseurs en acteurs kon ik met mijn pas  geschreven scripts bij hen terecht voor de informatie en ervaring die ik op dat moment te kort kwam. Door mij te ontwikkelen in de theaterwereld als regisseur en schrijver, schreef ik zeven toneelstukken welke allemaal uitgegeven werden bij de Uitgeverij de Toneelcentrale.  

Het scenarioschrijven beviel enorm goed en daarom wilde ik het ook op een ander platform wagen: televisie. Dankzij het 48-Hour Film Project, een project waardoor ik adhoc scenarioschrijven in de vingers kreeg, vond ik een ingang. Dat bleek een perfecte leerweg naar het algemeen scriptschrijven voor televisie. Scripts voor short films, langere films en ook schrijfwerk voor de game-industrie kwamen hieruit voort.

Ja, de game-industrie. Dat was een geweldige ervaring. Mijn passie voor video games en schrijven vormde een mooie combinatie door klein te beginnen. Ik benaderde zoveel mogelijk bedrijven die games ontwikkelden en bood mijzelf aan als schrijver met het portfolio dat ik in eerder schrijven had opgebouwd. In deze industrie schreef ik dialogen voor kleine lokale game ontwikkelaars, tot complete storylines en scenario's voor internationale games zoals Divinia Chronicles. 

Behalve het tekst- en scriptschrijven hield ik mij nog altijd bezig met het algemeen creatief schrijven. Omdat ik in 2014 een cursus 'creatief schrijven' gaf via de VU-Baarn bundelde ik het lesmateriaal tot een boek. Eind 2015 schreef ik het cursusboek creatief schrijven wat Er was eens... een verhaal heet. Dit cursusboek werd uitgegeven door Vandorp Educatief en is te koop als E-book en als paperback.  Van een cursusboek korte verhalen schrijven moest ik mijzelf wel dwingen een verhaal te publiceren en werkte ik naar een fantasierijk sprookje toe. In 2016 is het kinderboek Jesse en de Groentedraakjes uitgegeven. Dit AVI-leesboek voor kinderen is te lezen bij alle basisscholen en verkrijgbaar via Centraal Boekhuis, de uitgever en Bol.com

Uiteraard zit ik nooit stil en probeer ik mijn biografie regelmatig bij te werken. Voor een overzicht van actuele publicaties kunt u ook terecht bij mijn portfolio. 

 

Een tekstschrijver uit de regio Utrecht

Een tekstschrijver uit de regio Utrecht vindt u ook hier, op deze website. Mijn kantoor is aan huis en gelegen in Baarn. Door mijn centrale ligging in het land ben ik voor veel opdrachtgevers makkelijk te benaderen en te ontmoeten in persoon. Natuurlijk is dankzij het internet geen afstand meer te ver, maar mocht u toch persoonlijk kennis willen maken dan is dat altijd mogelijk. 

Tekstschrijver uit Baarn

Als Baarnaar zoekt u natuurlijk ook een tekstschrijver uit Baarn. Ik kan dan gemakkelijk even langskomen om uw doel van dichtbij te bekijken en de opdracht in het geheel in beeld te krijgen.  Wanneer de opdracht afgerond zijn, kan ik samen bij u op locatie de seo-webteksten, de advertentie of brief even goed doorspreken. Eventuele persoonlijke voorkeuren kan ik ter plekke voor u aanpassen zodat er direct met de tekst gewerkt kan worden. Heeft u behoefte aan een tekstschrijver uit Baarn die ook even de geschreven webteksten online plaatst?  Geen probleem, dit doe ik graag voor u.

Zo, nu weet u iets meer over Jeroen C. Muts. Graag nodig ik u uit kennis te maken met de tekstschrijver uit Baarn. Mocht u vragen hebben, dan kunt u deze stellen via het contactformulier.

 

.