Jesse en de Groentedraakjes

2016
Nederlands
26 maart 2016
Uitgeverij Eigenzinnig

Carry Ham

Indeling

Boek
Fictie
Fictie 7 - 9 jaar (282)
AVI-6 boek

Codes

978-94-91777-46-2
9789491777462
 
 
 
 

Jesse en de Groentedraakjes

"Als je de groenten niet wilt opeten, dan ga je maar even naar boven om na te denken."

Jesse had eigenlijk alleen maar pannenkoeken en patatjes verwacht tijdens de logeerpartij bij opa en oma. Tja, als je dan spruitjes op je bord krijgt, dan is dat even schrikken. Jesse weigert die vieze groene bolletjes op te eten en voor 'straf' moet hij even nadenken over zijn 'zonden' op de rommelzolder. Deze zolder is voor volwassenen niet meer dan een vliering met wat oude spullen. Voor kinderen is het een spannende plek vol antieke spullen en oude interessante hebbedingetjes. Wat zijn oma niet weet is dat er op deze vliering een magische doorgang schuilt naar een geheime wereld. Wanneer hij die per ongeluk betreedt, maakt hij al snel merkwaardige nieuwe vrienden... Kleine geschubde wezens met klauwen en vleugeltjes. Behalve vrienden leert Jesse dat de wereld van de Groentedraakjes niet zo lieflijk is als het lijkt, er dreigt een groot -vuurspuwend- gevaar.

 

Jesse en de Groentedraakjes is een spannend leesboek op AVI-7 niveau, voor kinderen tot een jaar of 10. Het lijkt een mix van Narnia, de Hobbit en Max en de Maximonsters, maar dan van Nederlandse bodem. Het boekje stimuleert het lezen en vergroot de woordenschat van wat oudere kinderen op een speelse en spannende manier.

 

Jeroen Cornelis Muts (1983) is auteur van diverse werken. Van theaterstukken, gedichten in boekvorm tot zijn cursusboek creatief schrijven: ‘Er was eens… Een verhaal.’

 

"Het leven is op momenten verbijsterend zwaar, verwonderend mooi, sprankelend zoet en geweldig bitter. Deze momenten probeer ik vast te leggen en te delen in mijn schrijfwerk."