Tienpuntenplan

van Tekstschrijver J.C. Muts

Vragenlijst ter verduidelijking van de opdracht

 

Om duidelijk voor ogen te krijgen hoe een opdracht er uit moet zien volgens de opdrachtgever stuur ik u het tienpuntenplan mee. Deze vragenlijst is ter verduidelijking van uw opdracht en om misverstanden te voorkomen.

Beantwoordt u de volgende vragen uitgebreid en stuur deze retour!

 

  1. Wat is het doel van de tekst?

Wat wenst u te bereiken met de geschreven tekst?

  1. Wat is de doelgroep van de tekst?

Wie gaan deze tekst lezen en spreken we deze doelgroep aan met U of met Je/Jij?

  1. Wat is de toon van de tekst?

De toon van de tekst is de manier waarop de lezer aangesproken wordt. Dit kan zakelijk, of jeugdig zijn; wetenschappelijk of komisch, etc. Wellicht dat u hier een voorkeur in heeft.

  1. Uit hoeveel woorden bestaat de tekst?

Een zin telt gemiddeld elf woorden, een A4'tje telt gemiddeld 32 tot 35 zinnen. Op een A4'tje staan gemiddeld 350 tot 400 woorden. We praten dan wel over een vol A4'tje met een standaardopmaak en voor 80 à 90% volgeschreven. Vindt u dit lastig te beoordelen? Kijkt u eens naar een oude tekst en lever een kopie aan.

  1. Wat zijn de USP’s van uw bedrijf, welke zeker in de tekst moeten staan?

USP’s (Unique Selling Points) zijn dé sterke punten van uw bedrijf die uniek zijn in de branche.

  1. Heeft u zelf al teksten geschreven welke aangepast moeten worden? Of heeft u zelf reeds een poging gewaagd? Lever deze dan graag aan, zo krijg ik al snel een idee wat uw bedoeling is.
  2. Hoe moet de Lay-out eruit zien?

Vaak krijgt u van mij een basis aangeleverd. Seo-teksten is maximaal 300 woorden per zoekwoord, verdeeld in drie keer 100 woorden. Eventueel geleverd met meta tags/titel en omschrijving. Heeft u een voorkeur voor lettertype, formaat, foto’s? Geeft u het a.u.b. door, dan maak ik het direct op maat.

  1. Wenst u links te gebruiken?

Voor een seo-webtekst of een mailing is een direct-link erg prettig. De klant kan direct het product of de dienst aanschaffen.

  1. Steekwoorden?

Natuurlijk heeft u zelf een beeld in uw hoofd hoe de tekst eruit moet zijn. Geef uw visie a.u.b. door, dit werkt voor mij heel prettig. Graag ontvang ik de steekwoorden of een korte samenvatting.

  1. Vergeten? Denkt u later nog aan een cruciaal punt of een voorkeur. U kunt dit altijd doorgeven. App u of mailt u even? (0613933120 of info(at)jcmuts.nl)